Sláva - správa o ceste hore

Dátum konania: 
nedeľa, 4 október, 2015 - 16:00
Autor hry a textov piesní: Stanislav Štepka
Réžia: Ondrej Spišák
Hudba: Juraj Haško
Scéna: Peter Čanecký
Kostýmy: Katarína Hollá
 
Trpká cesta k svetskej sláve, utajený či skrytý smútok komikov. Ale aj  nevšedný životný príbeh geniálneho amerického herca, komika a režiséra Bustera Keatona, u nás známeho aj pod menom Frigo – to všetko veľmi výrazne poslúžilo autorovi Stanislavovi Štepkovi (ktorý  takisto z času na čas v Radošinskom naivnom divadle hrá aj úlohy komikov), aby napísal  na základe spletitých životných osudov veľkého amerického klauna svoju prvú neradošinskú hru Sláva.
 
Samozrejme, Stanislav Štepka vo svojej hre Sláva nechce iba ilustrovať pútavý životný príbeh a cestu za slávou tohto jedinečného filmového tvorcu, ale najmä to iné, neprebádané a vábivé, čo svetská sláva prináša: rozčarovanie, trpkosť, dezilúzie, životné prehry a pády. A keďže dobová hra  Sláva podáva javiskovú správu o ceste za slávou svetového komika, všetka tá trpká životná skúsenosť bude v novej inscenácii RND bohato vyvážená humorom, skvelou dobovou hudbou, piesňami, tanečnými a artistickými výstupmi.
 
Radošinské naivné divadlo spolu s tvorcami inscenácie (režisér Ondrej Spišák, dramaturgička Darina Abrahámová, scénograf Peter Čanecký, kostymérka Katarína Hollá, hudobný skladateľ Juraj Haško producent Ladislav Hubáček) sľubujú v novom titule Sláva naozaj nevšedný umelecký zážitok.